Kunstgrebsinnovatør

Kunstgrebsinnovatør

 

Den danske, nyskabende samarbejdsmodel, Kunstgreb, har de sidste tre år bygget bro mellem dansk erhvervsliv og den kreative sektor. Projektet har høstet en række internationale priser for at skabe innovation i erhvervslivet.

 

Niller Wischmann, leder af kunstgreb, siger: “De mest produktive virksomheder har ansat flere kreativt uddannede og har flere kreative jobfunktioner end øvrige virksomheder. Vores projekt har vist, at det er muligt at udstyre kunstnere med professionelle værktøjer, der gør det muligt for dem at bidrage i virksomhedernes udviklingsprocesser med det, som vi kalder positiv forstyrrelse. De undrer sig og stiller spørgsmål ved det, vi andre er holdt op med at se. Vi har igennem tre år vist, at det skaber resultater i virksomhederne.

 

I foråret 2011 blev jeg certificeret kunstgrebsinnovatør med karakteren 12.

Eksaminator: Filosof og professor Ole Fogh Kirkeby fra CBS (under Center for Kunst og Videnskab).

 

Som Kunstgrebsinnovatør kan jeg tilbyde:

• Facilitering af innovative processer – kunsten som katalysator for innovation

• Anvendelse af kunstneriske metoder i arbejdet med at forankre forandringer

• Teambuilding eller Events skræddersyet til den enkelte organisation eller virksomhed

 

Udbytte:

• Kulturændringer (implementering, forankring og fastholdelse)

• Samarbejder på tværs – sikre et fælles ”Vi”

• Nye produkter – fremelskning og forløsning af virksomhedens skjulte ressourcer

• Effektivisering af arbejdsgange og samarbejdsformer – i respekt for den menneskelige faktor

 

Et ”kunstgreb” kan være et forløb på nogle måneder, en uge eller blot et halvdagsarrangement.

 

Feedback fra projekter:

Kirsten Jappe – sygeplejerske Bispebjerg Palliative afdeling efter et 10 innovationsprojekt ugers :

Kunstgreb har været rigtigt godt, idet det har været et koncentreret forløb, hvor der er arbejdet med afgrænsede emner og lavet beslutninger indenfor disse emner.

Endvidere er beslutningerne iværksat med det samme med tid afsat til evaluering.

Tværfagligheden var en selvfølgelighed. Kunstgreb har slået fast, at der godt kan indføres nye ting, uden at alle skal høres til mindste detalje.

Kunstgrebsinnovatøren Gitte Naur havde en stærk personlighed og var styrende på den gode måde, også i kunsten at kunne afgrænse. Dette både overfor medarbejdere og ledere. Helt fint og lærerigt.

Birgit Villadsen- oversygeplejerske:

Kunsten har været repræsenteret af den kreative tilgang til processen. Og Gitte formår at indtage et rum. Man kan se at hun er vant til at instruere. Jeg har været meget skeptisk over for kunstnere. Jeg tænkte: de har ingen systematik. Men det skal jeg lige love for at Gitte har. Så det med at kombinere det kreative med en systematik har måske været det mest lærerige for mit vedkommende.

 

 

 

Lene Marie Kappel, arkitekt MAA. Arkitektfirmaet C.F.Møller:

Gitte Naur blev hyret til at facilitere en dag med teambuilding for Arkitektfirmaet C.F.Møller og Rambøll A/S, for at etablere en større konstruktiv åbenhed i den samlede gruppe.

Dagen gav os efterfølgende et godt fundament for bedre kommunikation og forståelse de to firmaer i mellem og dermed et mere effektivt samarbejde mod det fælles mål.

 

 

 

Janne Ebbesen, Chefsekretær, Industriens Uddannelser

Formålet med at hyre Gitte var at få en frisk start på dag, hvor vi fik brugt os selv på en anden måde og sangen er jo et glimrende middel til smil og godt humør. Ved at starte dagen sådan, fik vi lettere til smil og latter i de øvrige ting vi havde på tapetet for dagen. Gittes tilgang til at drage vores forventninger og bidrag til dagen i spil gennem billederne var bare super fundet på.

Vi fik en masse ud af at hyre Gitte – jeg kan med rimelig sikkerhed sige, at aftenen var fuld af M A D E-sangen og vi har sikkert generet et par naboer med skønsang. Alle var begejstrede for at komme op af stolene og brugt os selv på en anden måde. Vi fik noget at tale om og grine af og jeg så indtil flere, der ellers havde forsvoret at de ”gad synge”, synge og rocke med store smil på læberne. Vi fik set hinanden på en anden måde end normalt og det er sundt for samarbejdet.

Så kort sagt:

Formålet var at få en frisk, anerledes start på et dagslangt møde

Det fik vi – og mere til i form af en ”personlig sang” og vores eget kor = Sammen kan vi (næsten) alt!

Oveni det, så var alle glade for ”indslaget” og der var både gentagelse af sang og klappeøvelser i baren om aftenen.

 

 

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>